Студенти проконтролюють депутатів

Набридло спостерігати, що «нічого не змінилося»? Прагнеш сам змінювати Україну? Тоді долучайся до нового проекту ініціативи StudMP – моніторингу роботи парламентських комітетів!

Моніторинг комітетів

В Україні майже вся увага прикута до сесійних засідань Верховної Ради. Це хибне уявлення про роботу депутатів, бо основна частина законотворчої діяльності проходить у парламентських комітетах.

Залишаючись поза очей громадян та об’єктивами телекамер, народні депутати все частіше та нахабніше порушують українське законодавство.

Суспільство знає про традиційну закритість певних комітетів, як-то бюджетний, систематичні прогули засідань комітетів окремими депутатами, розгляд важливих для суспільства законопроектів без залучення експертів та громадськості.

Протягом другої сесії восьмого скликання Верховної Ради (лютий-липень 2015 року) громадська ініціатива StudMP проведе моніторинг роботи парламентських комітетів. Ми будемо брати участь у засіданнях комітетів у якості спостерігачів, вимагати надання повної інформації щодо діяльності депутатів у комітетах, визначати системні проблеми та проведемо громадські кампанії, спрямовані на вирішення цих проблем.

Долучитися до цього моніторингу запрошуємо в першу чергу студентів, а також усіх небайдужих громадян. В учасників буде можливість краще ознайомитися із функціонуванням Верховної Ради, взяти участь у засіданнях комітетів та зустрічах із народними депутатами, а також зробити свій внесок у розвиток парламентаризму в Україні.

Для участі у моніторингу потрібно заповнити он-лайн анкету.