Літній набір StudMP: змінити систему

Не вірте тим, хто переконує Вас, що одна людина не здатна змінити світ. Що студенти мають лише «учиться, учиться, учиться». Що в Україні неможливі позитивні зміни й краще підлаштовуватися під систему.

Це не так.

Систему можна змінювати, і студенти можуть це робити. Ми розповімо Вам, як це робити, і на конкретних прикладах покажемо, що в Україні це реально. Наші спікери це вже робили й роблять нині. І кожен може стати таким, як вони.

Афіша. Літній набір

Отже, 2-3 липня проект StudMP проведе другий – літній – набір до так званої школи лобіювання для студентів. Ми знову запросили спікерів, які розкажуть, як уже в студентські роки можна змінювати систему на ефективнішу, зокрема  вдосконалювати функціонування студентського самоврядування. Адже саме студсамоврядування навчає молодих людей демократичних процедур, реалізації власних громадських та бізнесових ініціатив, виховує нове покоління лідерів, які з часом стають відомими політиками.

Таким студентське самоврядування є у західних країнах. Ми вчимо, як зробити його таким і в Україні.

Допомагати нам у цьому у літньому наборі будуть 10 спікерів. Це відомі політтехнологи, лобісти, громадські та молодіжні активісти. Також цього разу ми запросили гостей з-за кордону:

  • Володимир Філенко, екс-народний депутат, «польовий командир» Майдану;
  • Ганна Гопко, антитютюновий лобіст, координатор руху «Україна без тютюнового диму»;
  • Тарас Березовець, політтехнолог, директор компанії «Berta Communications»;
  • Денис Базілевич, директор Інституту лобіювання та адвокасі;
  • Ольга Айвазовська, координатор виборчих програм громадянської мережі «Опора»;
  • Олександр Солонтай, керівник програм практичної політики в Інституті Політичної Освіти;
  • Артем Михайлюк, політтехнолог, директор кампанії «Просто тренінг»;
  • Єлизавета Щепетильникова, президент Української асоціації студентського самоврядування;
  • Katarzyna Gach, секретар ревізійної комісії ОСС Uniwersytet Jagielloński (Краків, Польща).

Крім того, ми запросили на зустрічі з учасниками літнього набору StudMP тих, хто програмує систему – народних депутатів. Вони поділяться досвідом зсередини – як програмується система, тобто пишуться, просуваються та ухвалюються закони в Україні. І як громадські активісти та звичайні студенти можуть впливати на цей процес. Серед парламентарів, які зустрінуться зі студентами, – представник Президента у Верховній Раді, член фракції Партії Регіонів Юрій Мірошниченко.

Учасниками літнього набору проекту StudMP можуть стати студенти з усієї України. Для цього потрібно пройти конкурсний відбір: до 23 червня 2013 року заповнити стандартну он-лайн анкету. У перший день  2 липня відібрані студенти мають сплатити 50 грн. організаційного внеску, які підуть на покриття вартості оренди приміщення. Усі заходи літнього набору відбуватимуться в Києві.