17 поправок StudMP

8 квітня 2014 року Верховна Рада україна ухвалила у першому читанні законопроект про вищу освіту. Це так званий законопроект Згуровського-Балоги. Після цього протягом 10 днів комітет з питань науки та освіти приймав пропозиції щодо поправок до законопроекту, аби підготувати документ до другого читання. Свої поправки подали і студенти StudMP.

Усі поправки стосуються функціонування студентського самоврядування. Загальна концепція – розширення повноважень органів студентського самоврядування, надання можливостей для розвитку на основі демократичних процедур, підвищення ролі студентів та органів студентського самоврядування в освітньому середовищі.

Ці пропозиції – результат майже півторарічної діяльності StudMP, аналізу проблем студентського самоврядування та пошуки шляхів їх вирішення, обгворення проблематики на круглих столах за участі студентів, експертів зі студентського самоврядування та політиків.

13.04.2014. Круглий стіл «Законодавче регулювання студентського самоврядування»

13.04.2014. Круглий стіл «Законодавче регулювання студентського самоврядування»

З пропозиціями StudMP щодо законодавчих змін можна ознайомитися тут: Пропозиції StudMP до законопроекту про вищу освіту

Пропозиції StudMP  були сформульовані у 17 поправках до законопроекту про вищу освіту. Ось вони: Поправки StudMP до законопроекту про вищу освіту

Як відомо суб’єктами подання поправок до законопроектів є народні депутати України. З проханням внести поправки StudMP на розгялд комітету ми звернулися до депутатів з різних груп та фракцій. У результаті ці поправки внесли наступні парламентарі:

  • Андрій Шевченко, фракція “Батьківщина”;
  • Павло Розенко, фракція УДАР;
  • Олесь Доній, група “Суверенна європейська Україна”;
  • Юрій Мірошниченко, позафракційний.

Розгляд усіх поправок планується на засіданні комітету з питань науки і освіти у п’ятницю 16 травня.

 

Андрій Шевченко, фракція “Батьківщина”;